Den lange valgkampen har begynt

Akkompagnert av den søte musikken av sosialdemokratenes valgnederlag i Sverige, lanserer vi i dag blogg som en del av tilbudet her på exitstoltenberg2009.org

Det er nå 1085 dager igjen til valgdagen i 2009, hvor vi får mulighet til å avsette den mest venstrevridde regjeringen Norge har hatt på denne siden av andre verdenskrig. Dette er en regjering som har lovet alt fra gratis kyllling og laks til skolebarna til 10.000 flere pleiere i eldreomsorgen. Så langt har vi i sett lite til løftene de rødgrønne overbød hverandre med i valgkampen.

Forretningsministeriet Stoltenberg har ettter ett år med makten fortsatt ikke gjennomført en eneste stor politisk sak. Regjeringen har satt en lite flatterende rekord ved at den er den regjeringen i dden nyeste tid som har sendt færrest mulig saker til Stortinget. Saker som er varslet fremmet blir også utsatt, på grunn av uenighet internt blant koaskameratene i AP, SV og SP.

Men det er kanskje ikke så rart at regjeringen ikke ønsker å involvere Stortinget. For selv om regjeringen tilsynelatende har flertall på Stortinget, har vi det siste året blant annet vært vitne til at Stortingsrepresentanter fra regjeringspartiene har beveget seg ut på plenen ved Eidsvolls plass for å demonsterere mot sin egen regjering! I tillegg må jo også Jens Stoltenberg finne seg i at de som betalte millioner for at at han skulle bli statsminister også ringer ham for å fortelle ham hva han skal foreta seg.

Selv om det neppe er veldig bra for landet å ha en så vinglete regjering, er det unektelig ganske underholdende å følge såpeoperaen om regjeringen Stoltenberg II.